Édesítő, szirup

Szeretnéd valamilyen természetes növényi édesítővel helyettesíteni a cukrot és a mézet? Nem tudod mit válassz? Segítünk! A Biopont Agave szirup tökéletes kezdet, ha meg akarsz szabadulni a finomított cukroktól!

A Mexikóban őshonos agavé növényből kinyert természetes édesítőszerről van szó. A kinyert koncentrátumból szirupot készítenek, amely fruktózt és glükózt tartalmaz. Glikémiás indexe alacsonyabb a finomított cukrokénál. Édesítőértéke igen magas, ezért kis mennyiség is elegendő belőle. A finomított cukorral ellentétben számos értékes anyagot tartalmaz, mint például vasat, kalciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot.

Igen jól oldódik, ezért használhatod sütemények, édességek, kekszek vagy bármilyen sült és főtt étel, tea, kávé és más reggeli italok édesítésére is!

Tovább
Gyártó
Biopont
Jellemzők
BiO, Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Élesztőmentes, Hozzáadott cukormentes,
1 250 Ft
Egységár: 4,17 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Dia-Wellness csokoládé ízű desszert-szósz, amely csökkentett szénhidráttartalmú ésédesítőszerrel készült.

A Dia-Wellness desszert-szószok különleges összetétele széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Használhatjuk fagylaltok díszítésére, tejszín ízesítésére, stb.

Tovább
Gyártó
Dia-Wellness
1 170 Ft
Egységár: 2,34 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Diawell Eper szósz csökkentett szénhidráttartalommal, fruktózzal és édesítőszerrel.

Használhatjuk tejszín ízesítésére, fagylaltok díszítésére.

Tovább
Gyártó
Dia-Wellness
1 450 Ft
Egységár: 2,9 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A juharszirupot Észak-Amerika területén a cukorjuhar fa nedvéből nyerik, amelyet még az indiánok fedeztek fel. A gyártási folyamat a telepes idők uta nem sokat változott. A fa nedvét, amely egyébként azért termelődik, hogy megvédje a növényt a kemény északi fagyoktól és ami természetes állapotában teljesen folyékony, vízszerű állagú, összegyűjtik, majd addig főzik, amíg el nem nyeri jellegzetes szirupos formáját. A feldolgozáshoz nincs szükség adalékanyagokra. A juharszirup gyártás időszaka tavasszal van, amikor a folyamat elég időigényes, több hétig is eltart. 

A juharszirpuot íze, színe, intenzitása alapján A-tól D-ig osztályozzák, tehát ennek a besorolásnak nem a minőséghez van köze. Az A a legvilágosabb, kevésbé intenzív ízű szirup, a D pedig a legkarakteresebb változat.

A juharszirup cukron kívül tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat is. Mértéktelen fogyasztása természetesen nem ajánlott, de már csak természetes eredeténél fogva is előnyösebb választás lehet, mint a répacukor vagy mondjuk a kukoricaszirup.

Felhasználható folyadékok, sütemények, müzli szeletek, kekszek, fagylaltok édesítésére. Az amerikai palacsinta kihagyhatatlan kísérője és egy egyszerű zabkásában vagy müzliben is megállja a helyét.

Tovább
Gyártó
BiOrganik
Jellemzők
Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
2 880 Ft
Egységár: 14 Ft/ml
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Dia-Wellness Maci-sweet méz helyettesítésére, teljes egészében kiváltja a mézet. Édesítő ereje 30%-kal jobb a répacukorénál.

Fogyaszthatjuk önmagában, használható tea ízesítésére, sütéshez, főzéshez.

Tovább
Gyártó
Dia-Wellness
1 180 Ft
Egységár: 3,93 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A szirupgyártás folyamata: A gabonát lisztté őrlik. Víz és génmanipuláció mentes enzimek hozzáadása után adott hőmérsékleten elkeverik. Az enzimek a hosszú keményítőmolekulákat lebontják kisebbekké. Mechanikus szűrés során a nedvet elválasztják az oldhatatlan anyagoktól, majd melegítéssel besűrítik a szirupot, mely így csomagoláskész. Az elkészült szirupot különböző méretű tartályokba öntik.

Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.

Tovább
Gyártó
BiOrganik
Jellemzők
BiO, Vegán, Laktózmentes,
1 000 Ft
Egységár: 2 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez