Olaj, ecet
Magas Ω-3 zsírsav tartalmú, hidegen sajtolt lenmag olaj.
Balzsamecet típusú ecet-különlegesség, amely borecetből, almasűrítményből és szőlőmustból készült. Fahordóban történő érlelés adja meg jellegzetes ízét és illatát. Az olasz konyha kedvelőinek alánlható salátára cseppentve, zöldségek fűszerezésére, halak, húsok marinírozására.
Felhasználása: A tálra helyetett, megmosott, friss salátákra, vagy az olasz konha szerint előzőleg bepácolt, fűszerezett, húsos, halas, tésztás, vagy zöldséges salátákra közvetlenül a fogyasztás előtt permetezzük rá -szemünkre vigyázva- az önmagában is édes-savanykás ecetet. Nem kell külön sem cukrozni, sem higítani . Gyümölcssalátákhoz is kiváló.
A kókuszolaj vagy kókuszzsír a friss kókusz húsából préseléssel nyert zsiradék. Felhasználhatjuk főzéshez, sütéshez, a hagyományos növényi olajok, vaj, illetve egyéb zsiradékok kiváltására.
A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű, 24 Celsius-fok felett kókuszolajként használhatjuk, 23 fok alatt pedig zsírrá keményedik.