Pehely

Finom ízű glutén és laktózmentes reggelizőpehely.

Tovább
Gyártó
Schär
Jellemzők
Gluténmentes, Laktózmentes Tartósítószermentes
900 Ft
Egységár: 3,6 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A Szafi Reform gluténmentes zabpehely a gluténérzékenyek számára is jó választás, mivel bevizsgált, garantáltan gluténmentes zabpehely!

A zab egy élelmi rost forrás, ami a kiegyensúlyozott és változatos étrend méltó részét képezheti. Készíthető belőle a sokak által kedvelt reggeli zabkása, de müzlik, kekszek, sütemények alapanyagául is szolgálhat. Mindemellett sós ételek, bundázott húsok, palacsinták, töltött ételek elkészítéséhez is felhasználhatjuk.

Tovább
Gyártó
Szafi Reform
Jellemzők
Gluténmentes,
800 Ft
Egységár: 1,6 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Felhasználási javaslat: A hajdina pehely élelmi rostban gazdag, növényi fehérjeforrás, így a kiegyensúlyozott étrend méltó része lehet.

Fogyasztható gyümölcslébe/joghurtba/kefirbe keverve, vagy müzliként magokkal, aszalványokkal, friss gyümölcsökkel ízesítve. Továbbá egyszerűen vízben vagy tejben megfőzve, kásaként is kitűnő reggeli lehet.

Tovább
Gyártó
Szafi Free
Jellemzők
Vegán, Gluténmentes,
850 Ft
Egységár: 2,83 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Felhasználása: fogyasztható növényi tejjel, joghurttal (pl. Sojade szójatejjel, szójajoghurttal), magában vagy több gabonapehellyel keverve.

Tovább
Gyártó
BiOrganik
Jellemzők
Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
590 Ft
Egységár: 1,18 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Elkészítése: 1-2 perces főzéssel. Sós vízben köretnek alkalmas, mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.

Tovább
Gyártó
Dénes-Natura
Jellemzők
Vegán,
250 Ft
Egységár: 1 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A pelyhesítés a lenmagot az emésztőnedvek számára könnyen hozzáférhetővé teszi. A Lenmagpehely fogyasztható müzlibe napraforgóval, szezámmal, gyümölccsel, vagy kenyérbe sütve.

Tovább
Gyártó
Dénes-Natura
Jellemzők
Paleo,
290 Ft
Egységár: 1,16 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Finom ízű gluténmentes,kakaós gabonapehely, nem csak gyerekeknek.

Tovább
Gyártó
Schär
Jellemzők
Gluténmentes, Laktózmentes Tartósítószermentes
1 430 Ft
Egységár: 5,72 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A quinoa pehelyből pillanatok alatt, főzés nélkül készíthető finom reggeli, a rohanó hétköznapokon is. A quinoa pehely fehérje- és élelmirostforrás, így a kiegyensúlyozott étrendnek méltó részét képezheti.

A quinoa pehely 100%-ban natúr quinoából, pelyhesítéssel készített termék. A hagyományos quinoával szemben nem kell főzni, hanem vízzel elkeverve pillanatok alatt finom kását készíthetünk belőle. Felhasználhatjuk ezen kívül sütemények, kenyerek tésztájának dúsításához, de akár házi müzli, granola vagy nyers sütemények készítéséhez is.

A quinoa természetesen gluténmentes alapanyag, így a gluténérzékenyek étrendjébe is könnyedén beilleszthető. A quinoa pehely élelmirost- és fehérjeforrás. A zabpehely 14 grammos, és a búza 10-12 grammos fehérjetartalmához képest a quinoa pehely 16 gramm fehérjét tartalmaz 100g-ban.

 

Tovább
Gyártó
Szafi Free
Jellemzők
Gluténmentes,
1 080 Ft
Egységár: 3,6 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!

A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.

Érdekesség: Az Amerikai Egyesült Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük kedvező egészségügyi hatásaira.

Jelentőség, hatások: A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.

A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.

Gluténérzékenyeknek nem javasolt a fogyasztása! A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet vásárolni.

Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

 

Tovább
Gyártó
BiOrganik
Jellemzők
Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
610 Ft
Egységár: 1,22 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek, kelt tészták készítésére nem alkalmas.

Jelentőség, hatások: A zabpehelyliszt a többi gabonaliszthez képest kevesebb keményítőt és több rostot, fehérjét és zsírt tartalmaz, aminek köszönhetően lassabban és kevésbé emeli meg a vércukorszintet (glikémiás indexe alacsonyabb). E miatt vércukorproblémák esetén ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni.

A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpehelylisztet vásárolni.

Felhasználás: Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más liszttel (durumliszt), mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza, ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is.

Tovább
Gyártó
Naturmind
1 650 Ft
Egységár: 0,66 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

Felhasználható kenyerekbe, péksüteményekhez és mindenféle burgonyás étel elkészítéséhez.

 

Tovább
Gyártó
Cornito
Jellemzők
Gluténmentes,
250 Ft
Egységár: 1,25 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!

A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.

A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet vásárolni.

Érdekesség: Az Amerikai Egyesült Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük kedvező egészségügyi hatásaira.

Jelentőség, hatások: A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.

A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.

Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

Tovább
Gyártó
Naturmind
Jellemzők
Gluténmentes,
2 660 Ft
Egységár: 1,06 Ft/g
db
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez