Tamari (Szójaszósz) 250Ml

Tamari (Szójaszósz)  250Ml

Tamari (Szójaszósz) 250Ml

1 200 Ft
Egységár: 12 Ft/ml
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.

Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.

Gyártó
BiOrganik
Jellemzők
BiO, Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Összetevők: szójabab* (46,5%), víz, só
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 301 kJ / 72 Kcal
Zsír: 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukor: 0,7 g
Fehérje: 9,7 g
Só: 15,5 g

 

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Kína.