Összetevők: Gluténmentes Quinoa pehely, gluténmentes zabpehelyliszt, kókuszreszelék, aztékzsályamag (Salvia hispanica, azaz chia mag) (7%), természetes aromák, bourbon vanília őrlemény.
Átlagos tápérték
|
100 g
kása alapban
|
1 adag (175 gramm)
kész kásában *
|
energia:
|
1808 kJ / 431 kcal
|
663 kJ / 158 kcal
|
zsír:
|
14,5 g
|
5,7 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
7,3 g
|
3,5 g
|
szénhidrát:
|
56,8 g
|
25,1 g
|
- amelyből cukrok:
|
1,9 g
|
3,4 g
|
- amelyből poliolok:
|
0 g
|
4 g
|
rost:
|
8,8 g
|
2,6 g
|
fehérje:
|
13,8 g
|
4,3 g
|
só:
|
< 0,01 g
|
0,2 g
|
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Joya kókuszitallal és 4 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszerrel (eritrit+stevia) készítve.
Egy adag kása (175 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 30 g Szafi Free Reggeliző CHIA magos QUINOA KÁSA alap;
- 1,5 dl kókusztej (pl. Joya /19 kcal/ kókuszital);
- kb. 15 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 4-5 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer);
- Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint
Elkészítés: A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!