Porcukor nádcukorból 500G

Porcukor nádcukorból  500G

Porcukor nádcukorból 500G

650 Ft
Egységár: 1,3 Ft/g
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez.

 

 

Gyártó
Naturmind
Jellemzők
BiO, Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Összetevők: nádcukor 

Nem ökológiai gazdálkodásból. 

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energia: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 99g
 amelyből cukor: 99g
Fehérje:   0g
Só:   0g

 

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Magyarország