Gyümölcscukor (Fruktóz) 1Kg

Gyümölcscukor (Fruktóz)  1Kg

Gyümölcscukor (Fruktóz) 1Kg

870 Ft
Egységár: 1,74 Ft/kg
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A fruktóz vagy gyümölcscukor egy egyszerű szénhidrát. Természetes formában megtalálható a gyümölcsökben, néhány zöldségben, a mézben, részt vesz a szacharóz (nádcukor, répacukor) felépítésében és az inulin is fruktóz egységekből áll (bár különleges kémiai kötések miatt a hatása más, mint a többi fruktózt tartalmazó vegyületnek).

Színtelen, kristályos anyag, külalakra a kristálycukorra hasonlít. Jól oldódik vízben. Könnyen, egyszerűen, széles körben felhasználható.

Előnyei: A gyümölcscukor édesebb, mint a nádcukor, ezért kevesebb is elég belőle. A vércukorszintet lassabban emeli meg és a hasznosításához nincs szükség inzulinra.

Hátrányai: Ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a nád- és répacukor. Növelheti a vérzsír- és húgysavszintet, fokozhatja az elhízást és a vesekőre való hajlamot. Cukorbetegeknek nem javasolt a fogyasztása, mivel növeli az érelmeszesedés kockázatát, amire a cukorbetegek egyébként is hajlamosabbak. Kb. 50g feletti adagban emésztési problémákat okozhat (hasmenés, puffadás)

A természetes formában fogyasztott fruktóznak (pl.: gyümölcsökben) nincsenek ilyen negatív hatásai, illetve kis mennyiség esetében a fruktóz édesítésre is használható.

Felhasználás: alkalmas sütemények, édességek édesítésére. Figyeljünk arra, hogy a kristálycukornál kevesebb kell belőle és egyszerre ne fogyasszunk belőle nagy mennyiséget.

Folyadékok édesítésére inkább másfajta édesítőszert használjunk.

Gyártó
Naturmind
Jellemzők
BiO, Vegán, Gluténmentes, Laktózmentes,
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Összetevők: gyümölcscukor

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 100 g
- amelyből cukor: 100 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Törökország.